Orthodontie: Spark / Insignia / Dental Monitoring

Bij orthodontie denk je vaak alleen aan het rechtzetten van tanden en kiezen, maar er is nog veel meer mogelijk. We kunnen er niet alleen een mooie glimlach mee creëren maar ook een gezondere mond. We houden rekening met de uitstraling van jouw hele gezicht, zodat het totaalplaatje klopt.

Bij orthodontie zetten we dus niet alleen de tanden recht, maar kunnen we ook problemen oplossen of voorkomen. Door juist naar het totaalplaatje te kijken, kan een beugel sommige problemen tegelijk oplossen, dit is een stuk efficiënter maar ook duurzamer.

Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in orthodontie, maar ook in heel veel andere behandelingen. Dit betekent dat wij de ideale behandeling kunnen bieden, passend bij jouw wensen. Of het nu een beugel is, uitgebreide slijtage restaureren of kroon- en brugwerk, we hebben het allemaal in huis. Daardoor hebben wij veel meer behandelopties voor je dan een orthodontist, die alleen een beugelbehandeling kan aanbieden.

 

Verschillende beugelbehandelingen:

We hebben in onze praktijk twee mogelijkheden om te kiezen voor een beugelbehandeling.

  • Insignia: de slotjes beugel. Dit zijn individueel, op maat gemaakte slotjes (brackets) en draden.
  • Spark aligners: ook wel bekend als de doorzichtige beugelhoesjes.

Bij beide behandelingen wordt de beugel op maat gemaakt voor jouw mond. Dit doen we met behulp van de nieuwste digitale 3D technieken. Hiermee kunnen we voorspelbaar werken aan het mooiste en beste eindresultaat voor jouw lach.

Tijdens de eerste afspraak kom je langs voor de analyse, hierbij maken we een aantal lichtfoto’s, we maken de 3D röntgen- en mondscan (dus geen afdrukken meer).
Tijdens de tweede afspraak bespreken we al deze informatie. Hierin wordt uitgelegd waarom het voor jou goed is om eventueel een beugelbehandeling te starten en op welke manier we dit het beste kunnen doen. Door onze digitale technieken kunnen we jou ook al laten zien wat het eindresultaat is van de beugelbehandeling.

 

 

De Insignia (brackets/slotjes) beugel:

Met ons systeem wordt deze beugel helemaal op maat gemaakt, alleen voor jouw mond. Hierdoor staan de brackets gelijk op de goede plek, zodat de behandeling sneller verloopt.

 

 

 

 

 

 

Spark aligners:

Niet tevreden over jouw gebit, maar wil je geen slotjes beugel? Dan zijn de Spark aligners wellicht wat voor jou.

De Spark aligner bestaat uit meerdere sets. Je krijgt eerst je persoonlijke basis set hoesjes, waarna je één of meerdere refinement sets zult ontvangen om de finishing touch te kunnen geven. De hoeveelheid hoesjes en sets hangt af van de uitgebreidheid van de behandeling.

De aligners kun je zelf in en uit doen en dien je wekelijks te vervangen. Het is belangrijk dat je de aligners bijna de hele dag draagt. Tijdens het eten mag u de aligners er uit halen.

 

Dental monitoring:

Met dental monitoring volgen wij jou op afstand, zo hoef voor je beugel behandeling bijna niet meer langs te komen in de praktijk. Met de scanbox en de dental monitoring app houden we digitaal contact en controle. Via de app maak je elke week foto’s van de voortgang van jouw gebit. Deze foto’s worden beoordeeld en hiervan krijg jij elke week te horen hoe het gaat. Via de app kun je ook vragen sturen en kunnen we jou nog wat extra tips geven.